Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

 

 

 

 

 

  EVENEMENTEN 

  FEESTELIJKHEDEN 

 

KLIK OP DEZE LINK (1)

KLIK OP DEZE LINK (2)

KLIK OP DEZE LINK (3)

 

 


  

 

 

MOBILITEIT - VERKEER 

MILIEU

 

KLIK OP DEZE LINK VOOR MEER INFORMATIE

 


 

                                                           

                              ADVERTENTIE UIT SYMPATHIE                                                                       

 

 

zondag 16 september 2018 

organiseren Boerenbond en Landelijke Gilden weerde

" Dag van de Landbouw " 

Bijna vijftig bedrijfsleiders gunnen je dan, samen met hun familie, graag een blik op hun werk, producten en het leven op deze land- en tuinbouwbedrijven. Het thema is ‘Het begint bij ons’.


Neem gerust een kijkje op: www.dagvandelandbouw.beDe Wambashoeve te Onkerzele

 

 


Het melkveebedrijf van Pascal is gelegen in de Vlaamse Ardennen, in de vallei tussen de Muur en de Bosberg, in Geraardsbergen. Het is een historische vierkante abdijhoeve, met een modern melkveebedrijf, waar zeventig hoofdzakelijk roodbonte koeien gemolken worden met een melkrobot. De akkerbouwteelten zijn voornamelijk gericht op ruwvoederwinning voor het melkvee en het jongvee. Gezien de ligging in de vallei heeft het bedrijf veel erosiegevoelige percelen. De bedrijfsvoering wordt hieraan aangepast, bijvoorbeeld door heel wat percelen ploegloos te bewerken. Vanwege de afgelegen ligging van het bedrijf en uit respect voor de omgeving en de natuur, wordt al het afvalwater ter plaatse gezuiverd in een percolatierietveld.
Sinds Pascal het bedrijf overnam van zijn ouders in 2002, is het geëvolueerd van Oost-Vlaams wit-rood melkvee, dat zo’n 125.000 liter melk produceerde, naar het Holsteinras. Daardoor kon hij de productie opdrijven naar ruim 650.000 liter op dit moment. Hierbij focuste hij niet alleen op een hogere productie, maar ook op een gezondere koe. Sinds enkele jaren staat het bedrijf ook in de top 3 qua bedrijfsexterieur. Om de liefde voor de streek en voor de sector ook te delen met anderen, zijn ze in 2004 in de abdijhoeve gestart met een B&B, die dit jaar omgevormd werd naar een vakantiewoning.
                                       

                                                    Wat valt er die dag te beleven?


Er zijn rondleidingen en er is kinderanimatie. In Geraardsbergen zijn er nog veel melkveehouders die hun melk verwerken tot matten voor de Geraardsbergse mattentaarten. Hoe dat in zijn werk gaat, kom je te weten. Je kunt er ook proeven en kopen.

De bedrijfsgilde Geraardsbergen zorgt alvast voor de logistieke ondersteuning en promotie; mogen wij jou ook verwelkomen op 16 september? Tot dan!

 

 

Wist je dat het bedrijf ook een #Pierlepein boerderij is? In samenwerking met de Provincie Oost-Vlaanderen zal er tijdens Dag van de Landbouw dan ook een parcours voor de allerkleinsten onder ons verzorgd worden! Zie ook:

 

http://www.pierlepein.be/wambas.html#.W5FFhPDitEV.email